HJOED YN IT PARK

  • 00Dagen
  • 00Uren
  • 00Minuten
  • 00Seconden

APK KEURINGSTATION VAN DER OEST

‘Hjoed Yn it Park, dat is helemaal mijn feestje!’. Patrick Stolp, eigenaar van APK keuringsstation Van der Oest in Franeker, glundert al bij de gedachte aan zijn favoriete muziekfestival in het stadspark. ‘Deze?’, zegt Wiebrig met een knik naar haar kerel: ‘Die slaat geen editie over en ikzelf ook niet!’.

‘Logisch dat we sponsor zijn’

De garage van Patrick en Wiebrig ligt aan het Van Harinxmakanaal op een armlengte van de Frisia brug. Het APK keuringsstation is shirt- en hoofdsponsor van Hjoed yn it Park 2024. ‘Logisch’, zegt Patrick. ‘Ik mag dan geboren zijn in Leeuwarden en opgegroeid zijn in Tzummarum; in de 12 jaar die ik nu in Franeker woon, weet ik dat ik hier nooit meer weg ga. Ik ben in alles een Franeker’. Dat ‘Franeker gevoel’ is precies wat Patrick en Wiebrig zo aanspreekt als het gaat over Hjoed yn it Park. ‘Het is een evenement vóór en dóór Franekers en met alle vrienden en bekenden die er rondlopen een feest der herkenning’, zegt Wiebrig.

Over APK keuringsstation Van der Oest

Patrick werkt vanaf z’n 16e in het bedrijf. Eerst als monteur totdat hij vier jaar geleden de kans kreeg om de garage te kopen. Vanaf dat moment heeft de garage flinke stappen gezet. ‘Toen ik het overnam was dit meer een dorpsgarage. We hebben het naar een hoger niveau getild als het gaat om apparatuur en opgeleid personeel’, zegt Patrick over de afgelopen vier jaar. ‘Onderhoud’ is de core-business van Van der Oest. Waar Patrick nog enthousiast met ‘zijn’ zes jongens meesleutelt, daar ontfermt Wiebrig zich over de administratie, boekhouding en planning. Dat ‘sleutelen’ wordt alleen wel wat minder, want met de snelle klantengroei neemt het regelwerk voor Patrick alsmaar toe.

Over het succes…

‘Natuurlijk is het zo dat we hier op bedrijventerrein ‘De Kie’ een geschikte locatie hebben’, zegt Patrick. ‘Toch is dat niet de enige reden dat we zo goed gevonden worden.’. APK keuringsstation Van der Oest staat niet alleen bekend om zijn ‘uitstekende service’. Ook ‘openheid naar de klant’ en het hanteren van een ‘transparante werkwijze’ behoort tot de USP’s van het bedrijf. ‘Een absolute must’, zegt Patrick. ‘Vertrouwen komt te voet en gaat te paard’. Dat gaat zeker op voor de garagebranche.’. Dat het vertrouwen er is, zie je aan de klanten. ‘Waar we eerst pa en ma tot onze klanten mochten rekenen, daar ontvangen we nu ook de kinderen met aanhang’. En uitbreiding? Is daar al sprake van? De ambitie is er. Door een en ander net wat anders in te delen, kan er nog een extra werkplek worden gecreëerd. ‘Maar dat is voor later.’.

Geen winstoogmerk

Voetbalclub FC Franeker, Oldie’s, onlangs nog een toertocht en nu dus Hjoed yn it Park. APK keuringsstation Van der Oest doet in Franeker het een en ander aan sponsoring. ‘Gewoon omdat we het leuk vinden om een steentje bij te dragen aan het ‘culturele- en sportieve welzijn’ van Franeker. Zo kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat Hjoed yn it Park voor iedereen gratis toegankelijk is’. Als organisatie zijn we het hier roerend mee eens. Bedank Patrick en Wiebrig voor jullie mooie bijdrage én dat in de meest brede zin.