/
Huisregels

Huisregels

Wat binne we mooi vut niet? En late we dat su houwe!

Hjoed yn it Park is het feest waar zelfs je oma op haar dansschoenen staat te shuffelen. Het is een samenzijn waar vrije geesten en gastvrijheid hand in hand gaan. Je ziet mensen elkaar helpen alsof ze al jaren vrienden zijn, zelfs als het betekent dat ze hun bier moeten delen met complete vreemden. Het lijkt wel alsof iedereen hier een masterclass volgt in perfect gastheerschap!

Bijna iedereen draagt bij aan deze geweldige sfeer, en daar zijn we ontzettend dankbaar voor. Maar natuurlijk, zoals in elk goed verhaal, is er altijd een handjevol mensen dat een beetje uit de toon valt. Als je je niet kunt vinden in de chill vibes van Hjoed yn it Park, dan ben je misschien beter af op de jaarlijkse bijeenkomst van de ‘Boze Buren van het Park’.

Nu even serieus: we willen benadrukken dat we als organisatie absoluut niet achter onaanvaardbaar gedrag staan. Denk aan dingen zoals het vandaliseren van de toilethokjes, het oerwoud van wildplassers creëren, bier gooien alsof je in een Oktoberfest zit, racisme, ongewenste flirtpartijen, discriminatie en fysiek geweld. Er kan veel gebeuren op ons festival, maar dit soort capriolen zijn echt een no-go.

Er zijn altijd van die mensen die denken dat ze tijdens Hjoed yn it Park de bad boy kunnen uithangen. Nou, mooi niet dus. Dergelijk gedrag wordt hier niet getolereerd, punt uit.

Mocht je als feestganger iets zien wat niet door de beugel kan, trek dan direct aan de bel bij een van onze medewerkers. We zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen een topdag heeft!

Dus, bedankt voor jullie begrip en samenwerking! Een pluim voor de meerderheid die er elk jaar weer een geweldig feest van maakt! En bedankt dat je de moeite hebt genomen om dit door te lezen. Als beloning mag je jezelf trakteren op een extra portie festivalplezier! 🎉

Asof wy thús binne, dus wat regeltsies:

Even wat regeltsies onder de loep genomen:

Bij Hjoed yn it Park mag niemand zich ook maar een seconde onveilig, geïntimideerd of bedreigd voelen. Pas als iedereen zich opperbest voelt, hebben wij ons doel bereikt om er een topfeest van te maken.

Hjoed yn it Park is een feest voor en door iedereen en gratis toegankelijk. Maar let op, de wet en onze gezellige maatschappelijke normen gelden ook hier, zowel voor, tijdens als na het festival:

 • De regel “doe normaal” geldt hier net zo goed als thuis. Vernielingen, wildplassen en andere fratsen zijn ook hier not done.
 • Geweld, homofobie, racisme en discriminatie? Dat is hier knetterverboden.
 • Seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag? Niet op ons feestje!
 • Consent is king! Check altijd even of de ander ook zin heeft in een intiem momentje.
 • En ja, ook kleine feestbeestjes bezoeken ons. Dus, respect voor onze jongste feestgangers!

Hjoed yn it Park heeft bezoekers van alle leeftijden. Dankzij de sociale controle van onze oudere feestvierders blijven de jonge honden met beide benen op de grond. Zie je iets wat niet door de beugel kan? Spreek elkaar gerust aan op baldadig of lomp gedrag.

Is er iets niet pluis? Laat het ons weten! Of als er iets vervelends is gebeurd, aarzel dan niet en vertel het ons. We willen altijd op de hoogte zijn als er iets misgaat. Je kunt hiervoor terecht bijbij één van onze organisatoren die je herkent aan hun prachtige gesponsorde kleding met het Logo van Hjoed yn it Park erop.

LET OP:

Bij Hjoed yn it Park is de Nederlandse wetgeving van kracht.

 • Bezoekers van 14 jaar en ouder moeten zich kunnen legitimeren met een geldig ID-bewijs. Ter bescherming van o.a. de veiligheid van onze bezoekers kan iedereen op ieder gewenst moment worden gefouilleerd inclusief de meegenomen tassen/rugzakken.
 • Betreden en verblijven van Hjoed yn it Park en het stadspark geschiedt op eigen risico.
 • De organisatie en/of haar medewerkers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel (inclusief gehoorschade) en/of materiële dan wel immateriële schade.
 • Personen welke aantoonbaar onder invloed van alcohol en/of drugs het festival willen betreden kunnen worden geweigerd, de persoon welke aantoonbaar onder invloed is kan geen aanspraak maken op eventuele vergoeding van (dag) kaarten, reiskosten en/of alle overige gemaakte kosten.
 • Voor bezoekers onder de 18 jaar is het niet toegestaan om alcohol te nuttigen. Ook is de weder verstrekking aan bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan. Drugs en overige geestverruimende middelen (o.a. lachgas) zijn op het gehele festival.
 • Bij het plegen van misdrijven wordt u aangehouden en overgedragen aan de politie.
 • Voor de veiligheid van onze bezoekers en de organisatie zal er cameratoezicht plaatsvinden. Tijdens het festival worden eveneens foto- en video-opnames gemaakt ten behoeve van promotiedoeleinden.
 • Het is niet toegestaan om in tenten en andere afgesloten ruimtes op het festival te roken (waaronder ook het roken van een e-smoker). Hier staat een boete op van € 70,-.
 • Wat niet wordt toegestaan: verspreiden van folders en eigen handel in goederen, tenzij schriftelijke toestemming is verleend door de organisatie.
 • Het dragen van clubkleding en/of kleding welke bij (een) bepaalde groepering(en) behoren is niet toegestaan.
 • Bij het niet naleven van onze huisregels wordt de toegang tot het festivalterrein onherroepelijk ontzegd en wordt een lokaalverbod aangezegd van één of meerdere jaren.
 • De bezoeker kan op het evenemententerrein aan behoorlijke geluidsniveaus worden blootgesteld. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor het treffen van gehoor-beschermende maatregelen.
 • Het overschrijden van de wet en de maatschappelijke normen en waarden, wangedrag, het plegen van misdrijven, vervuilingen en vernielingen aan materialen, natuur, milieu en terreinen wordt niet getolereerd.
 • Het gebruiken van geweld, discriminatie (in woord, gebaar of kleding) en seksuele intimidatie is verboden.
 • Wat ook niet wordt toegestaan:
 • Het meebrengen van eigen consumpties naar het festivalterrein.
 • Vingeren achter de tent, tenzij er door de organisatie toestemming is gegeven.

Wanneer je Hjoed yn it Park bezoekt, ben je akkoord met bovenstaande regels! Niet gelezen, niet handig. Ze zeggen toch altiet, let op de kleine lettertsies!

Disclaimer:

Let op: De informatie op deze website is met zorg samengesteld door WadUp, maar we kunnen niet garanderen dat alles altijd 100% klopt of compleet is. We geven hier alleen informatie over de diensten die wij aanbieden, en deze informatie kan veranderen zonder dat we dat van tevoren melden.

We doen ons best om deze website vlekkeloos te laten draaien, maar als er toch iets misgaat, zijn wij daar niet verantwoordelijk voor. Ook kunnen we niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten of onvolledigheden in de informatie en tarieven die we verstrekken.

We doen ons uiterste best om misbruik te voorkomen, maar zijn niet aansprakelijk voor informatie of berichten die door gebruikers via onze website worden verstuurd. De afbeeldingen, teksten en andere grafische elementen op onze website zijn beschermd door auteursrecht. Zonder onze schriftelijke toestemming mag je deze niet openbaar maken, kopiëren of opslaan.

Als we links naar andere websites plaatsen, is dat alleen ter informatie. Hoewel we zorgvuldig selecteren welke sites we aanbevelen, kunnen we niet garanderen dat de inhoud of de kwaliteit van producten en diensten op die sites aan onze standaarden voldoet. We wijzen dan ook alle aansprakelijkheid voor externe websites af.